Uspešan osmi Belgrade Indoor Meeting

Uz pune tribine , odličnu atmosferu i nove vizuelne efekte, Atletska dvorana na Banjici ponovo je zasijala u punom sjaju. Osmi Belgrade Indoor Meeting na kom je takmičilo preko 150 atletičara/ki iz 35 zemalja Evrope i Sveta uspešno je završen.

Miting su zvanično otvorili predsednik Srpskog atletskog saveza, Veselin Jevrosimović i gradski sekretar za sport i omladinu, Nikola Penić.

– Dragi atletičari, dragi gosti, dobrodošli na osmi Beogradski atletski miting u dvorani, koji ima srebrni status. Ovo je jedan od pet najvećih atletskih dvoranskih mitinga na svetu, pred vama će se sada boriti 140 takmičara iz 30 zemalja sveta. Molim vas veliki aplauz za sve njih – rekao je Jevrosimović, koji se zahvalio i svima koji su pomogli održavanje ove manifestacije:

Zahvaljujem se ministarstvu  sporta, gradu Beogradu i gradonačelniku, kao i generalnom sekretaru grada Beograda za sport Nikoli Peniću, bez njih ova manifestacija ne bi mogla da se održi. Želim vam da uživate u današnjem takmičanju, a atletičarima da ostvare što bolje rezultate.

S druge strane, Penić je poručio:

– Beograd je grad koji je regionalni centar kada je sport u pitanju, sa izuzetnom sportskom biografijom, a zlatnim slovima je to upisano kroz atletska prvenstva koja su održana ovde, Evropsko i Svetsko dvoransko prvenstvo, imali smo otvoreno prvenstvo Evrope u krosu. Ovaj miting se održava osmi put zaredom, sasvim sigurno će i Ministarstvo za omladinu i sport i gradski sekretarijat za omladinu i sport sa još većim novčanim sredstvima podržati ovo takmičenje. Svim takmičarima želim puno uspeha.

Sjajna trka za Milicu Emini na 60 metara  prepone. Istrčala je 8.24 s u kvalifikacijama, svoje najbolje lično vreme, i završila je prva u svojoj grupi. I Marija Bukvić je imala najbolji lični rezultat (8.42 s), ali nedovoljno za prolaz u finale.

Milica Gardašević pobedila je u skoku udalj, zahvaljujući skoku od 6.69 m u 4. seriji. Druga je Evelis Viega iz Portugalije (6.40 m), treća je Filipa Kviten sa Kipra (6.37 m).

Teodora Simović je ostvarila svoj najbolji rezultat i trku na 3.000 metara završila je vremenom 9:28.54. Mejra Mehmedović je druga, takođe uz najbolji lični rezultat, sa vremenom 9:41.10.

Armin Sinančević je završio na 4. mestu u bacanju kugle (20.81 m), dok je Asmir Kolašinac na 6. mestu (20.36 m). Pobednik je Italijan Leonardo Fabri (21.53 m), drugi je Hrvat Filip Mihaljević (21.42 m).

Elzan Bibić je bio najbrži na 1.500 metara sa vremenom 3.39.16.

Britanka Dina Ašer – Smit osvojila je prvo mesto u trci na 60 metara koju je istrčala za 7.13 s. Olivija Fotopulu je druga uz najbolje lično vreme (7.27 s), kao i trećeplasirana Poliniki Emanuilidu.

Aleksa Kijanović je završio na 4. mestu trke na 60 metara, uz vreme 6.71. Prvo mesto zauzeo je Riučiro Sakaj iz Japana, drugi je Elvis Alfriva iz Holandije, treći Ebrahima Kamara iz Gambije. Aleksa je u kvalifikacijama po treći put izjednačio državni rekord i istrčao 6.66 s.

Strahinja Jovančević je zauzeo drugo mesto u skoku udalj, sa dužinom od 7.78 metara. Prvi je Bugarin Božidar Sarabojukov (7.82 m).

 

Rezultate možete preuzeti ovde

Sava osiguranje bilo je zvanično osiguranje Belgrade Indoor Meeting-a, kao i Srpskog atletskog saveza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S