Dodela priznanja najboljim atletičarima Evrope _ Održana EA konvencija

Najuspešnija sezona srpske kraljice sportova je iza nas, a sam kraj godine rezervisan je za dodelu nagrada najboljim atletičarima Sveta i Evrope. Tako je 22. oktobra 2022. godine održana dodela priznanja evropske atletike (European Athletics Golden Tracks) u okviru konvencije koja je održana u Talinu, Estoniji.

Femke Bol, Armand Duplantis i Jakob Ingebrigtsen poneli su titulu najboljih atletičara Evrope.

Bol, Duplantis i Ingebrigtsen su zajedno osvojili fenomenalnih devet velikih titula 2022. godine, uključujući šest zlatnih medalja na Evropskom prvenstvu u atletici u Minhenu 2022.

U konkurenciji mladih zvezda u usponu, naša zemlja imala je čak dve kandidatkinje: Adrianu Vilagoš i Angelinu Topić uz još 18 nominovanih atletičara i atletičarki.

Angelina Topić našla se u top tri atletičarke za ovu titulu nakon što je ove sezone osvojila titulu juniorske prvakinje Evrope do 18 godina, kao i bronzanu medalju na seniorskom prvenstvu Evrope u Minhenu. Takođe, ona je ove godine osvojila i bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu do 20. godina i izjednačila svetski rekord u skoku uvis do 18 godina preskočivši 1,96 metara na Prvenstvu Srbije u Kruševcu.

Ipak, ovo priznanje pripalo je Elini Cengko iz Grčke (bacanje koplja) , dok je u muškoj konkurenciji ovu titulu poneo Mikolas Alekna iz Litvanije (bacanje diska) , oba ova atletičara osvojila su zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Minhenu sa 19. godina.

Delegacija Srpskog atletskog saveza u sastavu: Slobodan Branković, Predrag Momirović, Jovan Kantar, Marko Ristov i Danijela Mitrić prisustvovali su konvenciji Evropske atletike u okviru koje su održana razna predavanja o razvoju atletike.

Jedan od predavača bio je i naš kolega Marko Ristov, koji je pozvan od strane Evropske atletike, kao dobar primer ostalim savezima, da izvrši prezentaciju na temu: “Digitalizacija takmičenja i saveza uz pomoć Open Track-a”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar Takmičenja 2022

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2022. Godini

Publikacija SAS 2021

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Login sekcija

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S