ODRŽANO POJEDINAČNO PRVENSTVO SRBIJE U MARATONU ZA SENIORE I SENIORKE ŠAMPIONI SRBIJE ĐURO BORBELJ i TIJANA KABIĆ

Novi Sad je danas bio domaćin pojedinačnog Prvenstva Srbije u maratonu za seniore i seniorke, koje je organizovano u okviru jubilarnog 30. Novosadskog maratona.

U cilj je posle pretrčanih 42 kilometra i 195 metara, ubedljivo prvi utrčao Đuro Borbelj, član Atletskog kluba Apatin iz Apatina, koji je maratonsku stazu pretrčao za 2 sata 28 minuta i 6 sekundi i na taj način osvojio titulu seniorskog prvaka Srbije za 2022. godinu i prvo mesto u ukupnom plasmanu, plasman na drugo mesto i vicešampionsku titulu ostvario je Ivan Miškeljin iz Paligo plusa Palić, koji je trku završio sa rezultom 2 sata 50 minuta i 48 sekundi, dok je treće mesto i bronzano odličije osvojio Aleksandar Radukin, član Aletskog kluba Apatin sa rezultatom 2 sata 59 minuta i 35 sekundi.

Izjava Đuro Borbelj:

Izuzetno sam zadovoljan osvajanjem titule seniorskog prvaka Srbije, ona mi je prva u maratonu. Trku sam istrčao na nivou koji mi je omogućio da ostvarim pobedu na državnom prvenstvu. Ovo mi je četvrta titula seniorskog prvaka Srbije u 2022. godini i izuzetno sam ponosan na taj podatak. Rezultat koji sam danas ostvario je bolji od mog ličnog rekorda, svakako da je konkurencija bila jača išao bih na rezultat ispod 2 sata i 25 minuta. Sada mi sledi nastup na 26. Apatinskom Dunavskom polumaratonu, 16.10.2022. godine a čiji je organizator moj matični klub Atletski klub Apatin i posle toga sledi nastup na Prvenstvu Srbije u krosu 22.10.2022. godine.

U ženskoj konkurenciji prvo mesto osvojila je članica ARK Somaraton Tijana Kabić koja je bila apsolutna pobednica 30. Novosadskog maratona rezultatom 3 sata 24 minuta i 27 sekundi, drugo mesto zauzela je članica AK Topličanin, Kristina Jovičić sa rezultatom 4 sata 5 minuta i 51 sekunda, dok je bronzano odličije osvojila Albina Tarjan Tobolka članica ARK Fruška Gora Novi Sad sa rezultatom 4 sata 29 minuta i 28 sekundi.

Izjava Tijana Kabić, šampionka Srbije u maratonu kod seniorki:

S obzirom da dve godine zbog kovida nije održano Prvenstvo Srbije, drago mi je što sam ove godine posle bronzane medalje na poslednjem državnom prvenstvu, ponovo stala na pobedničko postolje. Drago mi je da sam osvojila šampionsku titulu, svakako da rezultat može i treba da bude bolji. Ovo mi daje satisfakciju za dalji rad i napredovanje. Sada sledi mali odmor i nastup na Prvesntvu Srbije u krosu 22. oktobra 2022. godine u Novom Sad u gde ću nastupiti sa mojom ekipom ARK Somaraton Sombor,

Izjava Goran Čegar, tehnički delegat prvenstva:

Takmičenje je realizovano bez problema, staza izuzetno ravna i pogodna za ostvarivanje dobrih rezultata, u potpunosti zatvorena za saobraćaj i dobro obezbeđena. Favorit za šampionsku titulu Đuro Borbelj član Atletskog kluba Apatin opravdao je ulogu koja mu je data pred početak prvenstva, i posle titula seniorskog prvaka Srbije u polumaratonu, 10 km na putu i 5000 metara na stazi, još jednu titulu je stavio na listu osvojenih trofeja u 2022. godini. Domaćin takmičenja Novosadski maraton na čelu sa Dolgom Milanom i Dimitrijem učinio je sve da se obezbede neometani uslovi za održavanje takmičenja. Sudije iz Novog Sada predvođeni predsednicom organizacije Biljanom Milojević profesionalno su odradile svoj posao.

Sava Osiguranje je zvanično osiguranje Srpskog atletskog saveza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Rezultati po starosnim kategorijama 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S