DJURO BORBELJ i OLIVERA JEVTIĆ šampioni na PRVENSTVU SRBIJE na 10 km na putu

Pojedinačno Prvenstvo Srbije na 10 kilometara na putu u konkurenciji seniora, seniorki, održano je u okviru međunarodne trke „1300 Kaplara“ u Aranđelovcu, pod pokroviteljstvom Srpskog atletskog saveza (SAS), u tehničkoj organizaciji Sportskog saveza Aranđelovac i uz podršku Grada Aranđelovac.

Šampioni Srbije za 2022. godinu postali su Đuro Borbelj, član Atletskog kluba Apatin i Olivera Jevtić članica Atletskog kluba Mladost Užice.

U trci seniora Đuro Borbelj trijumfovao je sa rezultatom 30 minuta i 55 sekundi, ispred Marka Rankovića člana AK Pirot (31:58) i Nikole Mijailovića člana Novog Pazara (32:23).

Kod seniorki Olivera Jevtić ostvarila je ubedljivu pobedu sa rezultatom 35 minuta  i 7 sekundi, ispred Katarine Pohlod  članice AK Hajduk maraton tima Kula (37:13)  i Ivane Živković članice OAK Beograd (39:07). Na Prvenstvu je nastupilo ukupno 42 takmičara i takmičarki (30 seniora i 12 seniorki) iz 19 atletskih klubova

Takmičenje je otpočelo svečanom ceremonijom otvaranja  uz intoniranje Himne Republike Srbije, posle čega je usledio start trke u centru Aranđelovca u 11,45 časova. Takmičari su od starta do cilja u centru Aranđelovca istrčali 4 kruga po 2,5 kilometara na izmerenoj i sertifikovanoj stazi od strane oficijelnog merioca Svetske atletike i AIMS.

Tehnički delegat Srpskog atletskog Saveza na prvenstvu bio je Goran Begović iz Kruševca, dok su za suđenje na Prvenstvu Srbije bile zadužene atletske sudije iz Sremske Mitrovice i Kruševca.

Izjava Đure Borbelja: Izuzetno sam zadovoljan ostvarenom pobedom, ostvarenim rezultatom, i osvajenjem treće titule seniorskog prvaka u 2022. godini, posle titule u polumaratonu i na 5000 metara. Aranđelovac je bio odličan domaćin, staza je iako teška bila je pripremljena na najbolji mogući način da se na njoj mogu ostvariti dobri rezultati. Vremenski uslov nisu išli na ruku organizatoru i takmičarima. Sledi nastavak priprema za jesenju sezonu kada planiram da istrčim i jedan maraton. Zahvalio bi se svom klubu Atletskom klubu Apatin i treneru na podršci.

Izjava Olivere Jevtić: Na današnjem Prvenstvu Srbije što se tiče staze, ona je bila izuzetno teška, podsetila me je na Prvenstvo Balkana pre dve decenije kada sam pobedila favorizovane Rumunke. Vremesnki uslovi nisu bili naklonjeni, kiša nas je pratila tokom trke, a naročito pre starta tokom zagrevanja. Išla sam od početka svoju trku i veoma sam zadovoljna plasmanom i rezultatom. Rezultat (35:07) koji sam istrčala je bolji od rekorda staze. Ova trka je moj kambek i odlična uvertira za polumaratone i kroseve koji me očekuju do kraja godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S