PRVENSTVO SRBIJE na 10 km na putu

U subotu 17.09.2022. godine, pod pokroviteljstvom Srpskog atletskog saveza (SAS), u tehničkoj organizaciji Sportskog saveza Aranđelovac i uz podršku Grada Aranđelovac, u okviru međunarodne trke „1300 Kaplara“ koja se po peti put organizuje, održaće se pojedinačno Prvenstvo Srbije na 10 kilometara na putu u konkurenciji seniora, seniorki.

Na startu će se pojaviti 30 seniora i 13 seniorki iz 19 atletskih klubova članica Srpskog atletskog Saveza, na startu će se pojaviti odlični trkači predvođeni: Oliverom Jevtić, pored koje će u ženskoj konkurenciji za medalje boriti Nora Trklja Boca, Katarina Pohlod, Tijana Kabić, Damjana Perenčević, Jagoda Stolić, u muškoj konkurenciji borba za najviši plasman biće izuzetno zanimljiva, na starnoj liniji pojaviće se Đuro Borbelj, Marko Ranković, Aleksandar Krstić, Stefan Tovilović, Uroš Maksimović, Saša Miljković, Aleksandar Stajić, Aleksandar Stojanović, Miroslav Pešić, Zoran Janković, Ivan Miškeljin i drugi.
Takmičenje otpočinje ceremonijom otvaranja u 11,30 časova, posle čega će uslediti oficijelni deo prvenstva sa startom i ciljem u centru Aranđelovca koji će biti označen u 11,45 časova. Takmičari će od starta do cilja u centr pretrčati 10 kilometara (4 kruga po 2,5 kilometara) na izmerenoj i sertifikovanoj stazi od strane Boruta Podgornika oficijelnog merioca Svetske atletike i AIMS.

Tehnički delegat Srpskog atletskog Saveza na prvenstvu biće Goran Begović iz Kruševca, dok su za suđenje na Prvenstvu Srbije zadužene sudije iz Zbor atletskih sudija iz Sremske Mitrovice i Kruševca.

Izjava Zorana Radovanovića, predsednika Sportskog saveza Aranđelovac: „Sportski savez Aranđelovca i Grad Aranđelovac su sve svoje resurse stavili na raspolaganje da se po prvi put u našem gradu na najbolji način organizuje prvenstvo Srbije na 10 km na putu u okviru naše atletske manifestacije, raduje nas veliki broj učesnika kojih će na našoj manifestaciji. Želim da se zahvalim Srpskom atletskom Savezu, na dodeljenom prvenstvu i nadam se da ćemo i u budućnosti sarađivati i na mnogim drugim projektima“.

Izjava Bojana Nikitovića, sekretara Sportskog saveza Aranđelovca i tehničkog rukovodioca takmičenja: „Nadamo se da će zajednička sinergija i zajednički rad predstavnika SAS-a, Grada Aranđelovac, Sportskog saveza Aranđelovca biti plodotvoran i da će prvenstvo biti realizovano na najvišem nivou. Pružićemo svoj maksimum da manifestacija protekne u najboljem redu. Zahvalni smo Srpskom atletskom Savezu na čelu sa direktorom Slobodanom Brankovićem i predsednikom Veselinom Jevrosimovićem na ukazanom poverenju i drago nam je da se u Aranđelovcu drugi put organizuje neko od Prvenstava Srbije iz kalendara SAS (prošle godine Prvenstvo Srbije u planinskom trčanju-Bukulja). Takmičare očekuje dobro pripremljena staza, koja će zasigurno omogućiti da se ostvare dobri rezultati. Veliku zahvalnost iskazujemo Goranu Čegaru, koordinatoru Srpskog atletskog saveza za atletska takmičenja izvan stadiona, koji nam je dao maksimalnu podršku tokom pripreme za realizaciju takmičenja. Svim takmičarima želimo da postignu svoje najbolje rezultate i da iz Aranđelovac ponesu samo pozitivne utiske.

Izjava koordinatora SAS Gorana Čegara za atletska takmičenja izvan stadiona: Izuzetno sam zadovoljan i ponosan na sjajnu saradnju koju smo ostvarili sa Sportskim savezom Aranđelovca na čelu sa agilnim rukovodstvom, predsednikom Zoranom Radovanovićem i generalnim sekretarom Bojanom Nikitovićem i da smo uspeli da dođemo do realizacije ovog prvenstva. Učinjeno je sve što je moguće da svi takmičari imaju idealne uslove za nesmetano i bezbedno trčanje i ostvarivanje sjajnih rezultata, očekujem da će biti odlične trke i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Nadam se da će sve proteći kako treba i da će se takmičenje realizovali na najbolji način i bez problema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S