Armin spreman da se bori za medalju na EP u Minhenu – Anja I Bibić ciljaju visoke plasmane

Novi podvizi i rekordi na vidiku! Iako je opšti utisak da je naša atletska reprezentacija već ostvarila veliki uspeh ove sezone, sve do sada ostvareno može da dobije nastavak, ali i da bude nadmašeno. Predaha za glavne aktere „kraljice sportova“ nema, ide se dalje u jakom ritmu u nove šampionske pohode, ovaj put na Evropskom prvenstvu za seniore i seniorke koje će biti održano od 15. do 21. avgusta 2022. godine u Minhenu (Nemačka), gde će Srbiju predstavljati 14 atletičara.

Ivana Vuleta i Milica Gardašević (skok udalj), Asmir Kolašinac i Armin Sinančević (bacanje kugle), Angelina Topić (skok uvis), Adriana Vilagoš (bacanje koplje), Boško Kijanović (400 m), Lazar Anić i Strahinja Jovančević (skok udalj), Dragana Tomašević (bacanje diska), Elzan Bibić (5000 m), Anja Lukić (100 m prepone), Luka Trgovčević (110 m prepone) i Milana Tirnanić (100 m).

Elzan Bibić uspeo je da izbori normu u dve discipline na Evropskom prvenstvu u Minhenu, na 5000 m i na 1500 m. Ipak se odlučio da će na prvenstvu učestvovati samo u disciplini 5000 m, on je u ovoj disciplini na 23. mestu na rang listama od ukupno 25 atletičara. Najbolji mu je rezultat 13:24,42.

“Prvenstvo Evrope u Minhenu će biti veliko iskustvo za mene. Po prvi put ću se takmičiti sa najboljima u Evropi na ovako velikoj sceni. Ovo je moja prva godina kako sam ušao u seniorsku konkurenciju. Spremao sam se na Pešterskoj visoravni Karajukica Bunari gde sam obavio visinske pripreme, a specificne treninge sam radio u Novom Pazaru na atletskom stadionu. Odradio sam dobru bazu i treninge za ovo takmičenje, a konkurencija je veoma jaka. U trci ću imati osvajače medalja ovogodišnjeg Svetskog prvenstva. Daću sve od sebe i boriti se za visok plasman”, rekao je Bibić.

Anja Lukić ove sezone imala je odlične nastupe u trci na 100 m prepone, njen najbolji rezultat je 13,26 sekundi i on joj je obezbedio 26. mesto na rang listama od ukupno 36 atletičarke koje će učestvovati.

“Ovo je moje prvo Evropsko prvenstvo na otvorenom i drago mi je da sam uspela da se kvalifikujem preko bodovnog sistema. Sve ciljeve za ovu sezonu smo ispunili, ostao je još taj jedan, da se plasiram u polufinale prvenstva Evrope”, rekla je Anja.

U bacanju kugle imaćemo čak dva predstavika, a Armin Sinančević je drugi naš najbolje rangiran predstavnik. On se nalazi na trećoj poziciji u Evropi, a ove godine najbolji zabeležen hitac mu je 21,86 m.

“Imam velika očekivanja za EP u Minhenu. Trudim se da se što bolje pripremim. Ovo prvenstvo će biti jedno od jačih u poslednje vreme. Tamo ću se naći sa velikim brojem jako dobrih takmičara. Daću sve od sebe i nadam se da ću i tamo biti jedan od najboljih po plasmanu”, rekao je Armin.

Takmičenje će direktno prenositi Radio – televizija Srbije (RTS).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Rezultati po starosnim kategorijama 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S