IVANA I MILICA NA PUTU ZA OREGON

Svetska smotra najboljih atletičara sveta po drugi put otvorila je vrata u 2022. godini. Nakon šampionata u dvorani koje je održano u Beogradu marta meseca, novo okupljanje takmičarskog krema „kraljice sportova“, ovaj put na otvorenom, održava se u američkom Oregonu.

Čast Srbije u dalekoj Americi braniće naša najbolja atletičarka u istoriji, aktuelna šampionka sveta u skoku udalj u dvorani Ivana Vuleta, kao i mlada Milica Gardašević takođe u ovoj discipline.

Dijamantska Ivana višestruko je ispunila normu za Svetski šampionat u SAD. U toku Dijamantske lige 2021. nekoliko puta je sjajnim rezultatima stizala do norme za SP, zatim je i osvajanjem DL direktno je obezbedila plasman u Oregon, ali je još jednom potvrdila ulaznicu za planetarnu smotru na Balkanijadi u Rumuniji ove godine gde je pobedila skokom od 6,83 metra.

“Pripreme su protekle sjajno. Sve što je bilo važno za finese u treningu, oporavak, adekvatan odmor i ishranu- imali smo na trening kampu. Veoma smo zadovoljni u kakvoj formi odlazim na ovo Svetsko prvenstvo i sigurna sam da bi rezultat iz dvorane bio realan da se ponovi i na otvorenom.

Obzirom da je došlo vreme da se na startnoj listi moje ime pojavljuje kao najstarije učesnice, vreme je sve što imam- i nemam i zbog toga sam posebno motivisana. Iskustvo je jedna stvar, ide mi u prilog, ali svako takmičenje je drugačije. U Eugenu sam nastupala nekoliko puta, odnosila pobede, poznat mi je ambijent i veoma se radujem nastupu. Ova sezona je duga i zahtevna, ali su i moji apetiti”, istakla je naša Ivana Vuleta.

Fantastična Milica Gardašević, mlada I velika nada naše atletike sa skočenih 6.81 metar u 2022. ima osmi najdalji skok ove godine na svetu i time priliku da se nađe u borbi za medalju na SP u Oregonu. Ona će sa 23 godine debitovati na Svetskom prvenstvu na otvorenom.

Ivana i Milica u bitke za medalje kreću 23. jula od 21 čas po srednje-evropskom vremenu kome pripada i Srbija. U finale koje je na programu 24. jula od 2:50 po našem vremenu plasiraće se 12 najboljih skakačica udalj, gde po svim kvalitetima pripadaju obe naše reprezentativke.

Takmičenje možete pratiti na kanalima TV Arena Sport, a naše takmičare osiguralo je Sava osiguranje.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Rezultati po starosnim kategorijama 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S