Kruševac ispunio očekivanja – Suncem obasjana dva nacionalna rekorda

Drugog dana državnog prvenstva za seniore i seniorke koje je održano u Kruševcu, oborena su dva državna rekorda. Neverovatan rezultat ostvario je Boško Kijanović (OAK) koji je postavio novi nacionalni rekord na 200 m, posle 38 godina.

Prethodni rekord držao je Mladen Nikolić od 1984. godine.

Naime, Boško je pobedu ostvario rezultatom 20,70 sekundi, što mu je pored obaranja rekorda donelo i zlatnu medalju. Koliko je Kijanović dominirao u trci, govori i podatak da su ostali takmičari ostali iza njega gotovo čitavu jednu sekundu.

Na postolju su se tako našli još Mihajlo Mandić sa vremenom 21,56 sekundi, koji dolazi takođe iz Omladinskog atletskog kluba, kao i Kijanović, a treći je bio član Crvene zvezde, Bogdan Vidojković sa vremenom od 21,63 sekundi.

– Znao sam da sam spreman i da će se tako nešto desiti. Hvala puno svim Kruševljanima i svakome ko je došao da gleda ovo državno prvenstvo, drago mi je mnogo – rekao je Boško.

U trci na 200 metara za žene viđena je velika drama i foto-finiš, gde je pobedu na kraju odnela Tamara Vuletić sa vremenom 24,31 sekunde iz Crvene zvezde, druga je bila Aleksandra Pešić (KOS) sa stotinkom zaostatka, a treća Jovana Ilić (SSU) sa vremenom 24,35 sekundi.

Još jedan magični rezultat ostvarila je mlada Angelina Topić (TJB)  u skoku uvis. Najveći grad u Rasinskom okrugu u subotu je bio okupan kišom, a u nedelju rekordima “kraljice sportova”.

Ona je nadmašila svoj prethodni najbolji rezultat za centimetar, pa sada nacionalni rekord Srbije glasi na 1.96 metara. Ne samo da je postavila novi seniorski rekord, već je izjednačila SVETSKI najbolji rezultat za takmičarke do 18. godina.

Drugo mesto zauzela je Zorana Rokavec (MLZ) koja je preskočila 1,78 metara, a treća je bila Jovana Delić (CZB) sa istom visinom, ali joj je bilo potrebno više pokušaja da dođe do zadatog cilja.

Milica Gardašević (VNS) uspešno je odbranila titulu državne šampionke u skoku udalj. Ona  je u petoj seriji ostvarila rezultat od 6,67 metara, što je bilo dovoljno za prvo mesto.

Drugo mesto zauzela je Teodora Boberić (TJB) koja je skočila 6,04 metara. Na trećem mestu našla se Marija Bukvić (CZB) koja je skočila 5,89 metara u trećoj seriji.

Ostale rezultate možete pronaći ovde – https://serbia.opentrack.run/en-gb/x/2022/SRB/pssen22/event/.

Sava osiguranje je zvanično osiguranje Srpskog atletskog saveza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Rezultati po starosnim kategorijama 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S