Nezaustavljivi čak i po lošem vremenu – Sinančević i Anić prvaci države – VIlagoš bacila 60 m

Ovog vikenda održano je Prvenstvo Srbije za seniore i seniorke u Kruševcu, takmičenje je okupilo naše najbolje atletičare koji su se nadmetali za titulu prvaka države.

Jaka kiša koja je čitavog dana padala u Srbiji nije zaobišla ni Kruševac, pa je uslove za takmičenje učinila izazovnijim i težim za postizanje što boljih rezultata.

Na otvaranju je govorio Slobodan Branković, direktor Srpskog atletskog saveza, koji je poželeo takmičarima svu sreću u ostvarenju što boljih rezultata.

– Dragi atletičari, treneri, poštovana gradonačelnice grada Kruševca, žao mi je što je danas ovakvo vreme, jer smo svi zajedno uradili zaista puno da ovo danas bude najlepši dan za srpsku atletiku ove godine. Za sada nije strašno i verujem da će naši najbolji atletičari koji su ovde danas i sutra pokazati visok nivo forme, da će neki koji nisu ispunili norme za velika takmičenja ispuniti i da će otići zadovoljni iz Kruševca. Još jednom veliko hvala gradu Kruševcu, koji je pomogao u organizaciji, veliko hvala našim partnerima i sponzorima, prijateljima koji su nas finansirali i omogućili da ovo izgleda kao jedan atletski, evropski ili svetski miting. Svim atletičarima i trenerima želim puno sreće, da ostanu pre svega zdravi i zabeleže dobre rezultate. Srećno – rekao je Branković.

Potom se obratila i gradonačelnica Kruševca, gospođa Jasmina Palurović, koja je ujedno i otvorila takmičenje.

Adriana Vilagoš (SEN) još jednom je pokazala sjajan nivo forme i na seniorskom prvenstvu, kao juniorka ponela titulu najbolje u državi. Njeno koplje letelo je do tačno 60 metara, što joj je donelo prvo  mesto u jakoj konkurenciji. Po jakoj kiši i nevremenu u Kruševcu takmičile su se ove sjajne dame, što samo dodatno govori koliko je veliki ovaj rezultat Adriane Vilagoš. Već u prvoj seriji preuzela je vođstvo, i uspela je da ga sačuva do samog kraja. Drugoplasirana u bacanju koplja bila je Marija Vučenović (VNS) koja je u prvoj seriji uspela da “dobaci” do 54,89 metara, dok je treće mesto osvojila Atina Kamasi (VNS) sa rezultatom 52,53 metara. To su ujedno i jedine tri takmičarke koje su prebacile 50 metara danas u Kruševcu.

Tokom najvećeg pljuska održane su i  finalne trke na 100 m u muškoj i ženskoj konkurenciji. Pobednici su Milana Tirnanić kod dama, odnosno Aleksa Kijanović kod muškaraca.

U obe konkurencije videli smo zaista neizvesne trke, koje su rešene tek u poslednjim metrima. Tako je kod dama pobednica iz AK “Crvena zvezda” ostvarila rezultat 11,63 sekunde, dok je drugoplasirana Ivana Ilić iz ČAČ-a imala vreme od 11,81 sekunde. Na trećoj poziciji našla se Katarina Vreta iz OAK-a sa vremenom 11,95 sekundi.

Kod muškaraca, najbolji je bio član Omladinskog atletskog kluba Beograd, Aleksa Kijanović sa vremenom 10,67 sekundi. Pratio ga je Stefan Kaljuš iz Zvezde sa 10,82 sekunde, dok je trećeplasirani isto bio član Zvezde, Nikola Kovačević sa 10,92 sekundi.

Još jedno spektakularno finale viđeno je u bacanju kugle, gde se vodila velika borba izmedju Armina Sinančevića (CZB) i Asmira Kolašinca (OAK). Najbolji rezultat Armin Sinančević ostvario je u šestoj seriji kada je bacio tačno 21 metar, tako popravivši hitac iz četvrte serije kada je “dobacio” do 20,81 metara. Validna mu je bila još samo prva serija kada je bacio 20,50 metara, dok je u ostale tri prestupio.

Drugo mesto pripalo je Asmiru Kolašincu, koji je bacio 20,47 metara, a taj rezultat je ostvario u drugoj seriji. U trećoj seriji bacio je 20,26 metara, a u šestoj 20,43 m.

Jedna od najatraktivnijih disciplina prvog dana bila je i skok udalj za muškarce. Tamo je pobedu odneo Lazar Anić (RKG), kojem je to ujedno bila sedma titula na otvorenom.

Gledali smo vrlo dinamično i zanimljivo takmičenje u ovoj disciplini, pošto su svi kandidati za pobedničko postolje ostvarili vrlo dobre rezultate uprkos jakoj kiši i nevremenu koje je zahvatilo i Kruševac.

Anićev najbolji skok iznosio je 7,71 metara, a drugoplasirani Strahinja Jovančević (CZB) bio je vrlo blizu iza skočivši 7,54 metara. Dva takmičara su prethodno takođe ostvarila dva skoka od preko sedam metara.

Na trećem mestu završio je Marko Vlahović (MLZ), koji je skočio 7,38 metara. Četvrtoplasirani je Dimitrije Novaković (MLZ) sa 7,19 metara, dok je sedam metara preskočio je i Petar Milinkov (VNS) koji je ostvario rezultat od 7,03 metara.

Tokom večeri je održana i trka na 1.500 metara u kojoj je pobedu odneo Elzan Bibić (NOP) rezultatom 3:44,39.

Danas nas očekuje drugi dan takmičenja i borbe za titulu, a rezultate prvog dana možete pronaći na sledećem linku – https://serbia.opentrack.run/en-gb/x/2022/SRB/pssen22/event/ .

Sava osiguranje je zvanično osiguranje Srpskog atletskog saveza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S