REKORDAN  BROJ UČESNIKA NA MITINZIMA AK “CRVENE ZVEZDE” I AK ” PARTIZANA” 

Proteklog vikenda u Atletskoj dvorani na Banjici održana su dva atletska mitinga.

U subotu AK Partizan Beograd organizovao je takmičenje pod nazivom „V Miting budućih šampiona“ na kom je učestvovalo čak 910 takmičara. Pored domaćih atletičara/ki učestvovali su još takmičari iz BIH,  Hrvatske i Crne Gore.

U nedelju 26. decembra atletski klub Crvena Zvezda Beograd bila je organizator tradicionalnog „Novogodišnjeg atletskog  mitinga“, na kom je učešće uzelo 1000 atletičara/ki svih uzrasnih kategorija.

Najvredniji rezultat takmičenja postigao je Asmir Kolašinac(OAK) u bacanju kugle, dobacivši do daljine od 20.49 metara. Pored Asmira, vrhunske rezultati postigli su i atletičari u mlađim kategorijama.

Filip Stojanovski (OAK)  je postao novi/stari državni rekorder za mlađe juniore u disciplini 60 metara sa preponama istrčavši ovu deonicu za 8.01 sekundu. Nikola Kostić (KOŠ) je Još jedan talentovani atletičar koji je  oborio sopstveni mlađe juniorski nacionalni rekord na 400 metara rezultatom 50.23 sekunde.

Tamara Radojičić (VNS) je rezultatom na 60 metara 7.73 sekunde, postala vlasnica najboljeg rezultata za pionirke. Učenica Duška Miličića je ovim vremenom postala vlasnica i državnpg rekorda za mlađe juniorke.

U konkurenciji pionira najbolji rezultat svih vremena postigao je i Uroš Mašič (PRI) na 800  metara vremenom 2:00.96, dok je u konkurenciji mlađih pionira najbolji rezultat na 60 metara sa preponama postigao Aleksa Bajin (PRZ) u vremenu 9.26 sekundi.

Stela Ćuk (TJB) je bila jako blizu da u skoku uvis obori pionirski rekord sa preskočenih koji iznosi 178cm. Takmičenje je završila sa sjajnih 174 cm.

Foto: Martina Pavlović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar Takmičenja 2022

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2022. Godini

Publikacija SAS 2021

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Login sekcija

Regionalni Savezi

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner