Dani atletike u Kragujevcu: Rasprava o propozicijama i pravilima…

Kao i svake godine na kraju jedne i pred početak nove sezone održavaju se Dani atletike. Ove godine održani su 27. i 28. novembra u Kragujevcu u hotelu ”Šumarice”.

Dani atletike su manifestacija koja okuplja predstavnike svih klubova, trenere, sudije i sve ostale atletske radnike kako bi raspravljali o promenama i poboljšanjima za novu sezonu.

Ovogodišnji dvodnevni program počeo je izborom skupštine trenerske organizacije. Odlukom delegate Danilo Krtinić izglasan je za predsednika trenerske zajednice.

Nakon toga stručne službe SAS-a predstavile su izmene i dopune propozicija, kalendar takmičenja za 2022., izmenu pravila, procedure prijavljivanja mitinga i procedure priznavanja državnih rekorda o čemu je bilo rasprave sa prisutnima.

Potom su usledile diskusije i prezentovanje atletskih takmičenja izvan stadiona, od strane koordinatora SAS za atletske trke izvan stadiona, Gorana Čegara. U sklopu ove teme, na seminaru se obratio i počasni gost, Marko Vasić, šef razvoja Evropske atletike koji je pričao o izazovima i preprekama nakon pandemije i vraćanja organizacije u normalne tokove.

Kraj prvog dana zatvorila su dva predavanja. Prvo je održao trener Stanoje Burlić na temu periodizacija i specifičnosti u treningu braće Kijanović, a onda je Dragan Perić analizirao sezonu Armina Sinančevića.

Uveče je održana svečana večera na kojoj su se dodelile plakete za najbolje rezultate, državne rekorde i trenere u 2021. godini. Vinarija Čoka obezbedila je poklon svim dobitnicima nagrada.

Drugi dan će otvariti selektor Edin Zuković planom programa nacionalnih selekcija za narednu godinu. Nakon toga treneri će se grupisati po disciplinama i diskutovati o organizaciji zajedničkih priprema i sadržaja treninga, planiranja kontrolnih takmičenja…

Poslednji deo Dana atletike biće obuka za klupske administratore za rad u OpenTrack-u od strane stručne službe SAS-a.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar Takmičenja 2022

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2022. Godini

Publikacija SAS 2021

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Login sekcija

Regionalni Savezi

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner