ODRŽANO POJEDINAČNO I EKIPNO PRVENSTVO SRBIJE U KROSU U GRADU ZELENILA

Na sjajno pripremljenoj stazi u Parku Ive Lole Ribara u Sombor po oblačnom vremenu, održalo se pojedinačno i ekipno Prvenstvo Srbije u krosu, pod pokroviteljstvom Srpskog atletskog saveza (SAS), a u tehničkoj organizaciji Atletsko-rekreativnog kluba Somaraton, Sportskog saveza Sombora i Grada Sombora.

U okviru prvenstva održano je i finale kros serije RTS 2021. Na startu Prvenstva Srbije  se pojavilo preko 200 takmičara i takmičarki iz 38 atletskih klubova sa teritorije cele Republike Srbije u kategorijama stariji mlađi pionir/ke, stariji pioniri/ke, mlađi
junior/ke, stariji juniori/ke, mlađi seniori/ke, seniori/ke.

U konkurenciji seniora slavio je Miloš Malešević iz AK Inđija (rezultat 32:53), ispred Mirka
Maune iz AK Srem Sremska Mitrovica (33:35) i Đure Borbelja iz AK Apatin (33:52). U muškoj seniorskoj ekipnoj konkurenciji šampionsku titulu osvojila je ekipa AK Apatin, ispred AK Leposavić i trećeplasirane ekipe AK Hajduk maraton tim Kula.
Kod seniorki u trci na 8000 metara odličnu trku i ubedljivu pobedu ostvarila je Olivera Jevtić iz AK Mladost Užice (30:25) drugo mesto zauzela je Aleksandar Kostadinović iz AK Srem Sremska Mitrovica (31:46), dok je treće mesto osvojila Nora Trklja Boca AK Crvena Zvezda iz Beograda (32:54).
U ekipnom plasmanu prvo mesto osvojila je ekipa AK Srem Sremska Mitrovica.
Kod mlađih seniora na 8000 metara trijumfovao je Aleksa Petković iz Lazarevca (28:46), drugi je bio Simon Banacan iz AK Proleter Zrenjanin (30:52), treće mesto osvojio je Đorđe Stojanović iz AK Radnički 2016 Niš (32:35).
U ženskoj mlađe seniorskoj konkurenciji na 6000 metara ubedljivu pobedu izvojevala je Katarina Milosavljević iz AK Crvena Zvezda (25:44) ispred drugoplasirane Jovane Miladinović iz AK Kraljevo (27:51) i trećeplasirane domaće predstavnice Damjane Perenčević članice ARK Somaraton Sombor (27:57).
U starije juniorskoj konkurenciji u muškoj kategoriji na 6000 metara slavio je član OAK Morava Ćuprija, Aleksa Milanović (19:58), drugi je bio Željko Todorović AK Cer Šabac (20:17) iza koga se na treće mesto plasirao Filip Nedeljković iz AK Lazarevac (20:25). U ekipnoj konkurenciji slavila je ekipa OAK Morava, ispred drugoplasirane AK Trepča Kosovska Mitrovica i trećeplasirane ekipe AK Sprint Badovinci.
U ženskoj starije juniorskoj konkurenciji na 4000 metara pobedila je Jovana Gladić iz AK Proleter Zrenjanin (15:03), ispred Ive Maletić iz Mladosti Zaječar (15:43) i trećeplasirane Marijane Jakovljević iz ČAAK Čačak (16:43).
Kod mlađih juniora na 5000 metara, slavio je Maksim Puškar iz AK Spartak Subotica (17:48), ispred
Nikole Mijailovića iz AK Novi Pazar (17:56) i trećeplasiranog Veljka Vasiljevića iz AK Mladost Zaječar (18:10). U ekipnoj konkurenciji slavila je ekipa Dinamo Pančevo, ispred ekipe AK Borac Klisa i AK Sprint Badovinci.
Kod mlađih juniorki na 4000 metara trijumfovala je Iva Arsenijević iz OAK Ćuprija (15:15) ispredKatarine Rogožarski iz AK Požarevac (15:30) i Milice Tomašević iz Crvene Zvezde (15:35). U ekipnom plasmanu slavile su devojke iz AK Požarevac, ispred OAK Morava Ćuprija i AK Borac Klisa.
U starije pionirskoj konkurenciji kod dečaka na 2000 metara slavio je Jahja Zukorlić iz Novog Pazara (6:18), ispred Uroša Mašića iz AK Prilužje (6:26) i Sameda Hadžića iz Novog Pazara (6:35), kod starijih pionirki trijumfovala je Saima Murić članica Novog Pazara (4:49), ispred klupske drugarice Mejre Mehmedović (5:01) i trećeplasirane Sanje Marić iz AK Dinamo Pančevo (5:06).

Kod starijih pionirki ekipno je slavila ekipa AK Novi Pazar, ispred drugoplasirane ekipe AK
Lazarevac i AŠK Tempo Šabac. Kod mlađih pionira na 1500 metara pobedio je Sergej Kostić član AK Veteran Beograd (4:52), ispred Ognjena Popova iz AK Proleter Zrenjanin (5:09), i Lazara Andrića iz AK VAK 014 Valjevo (5:14 ). U ekipnoj konkurenciji mlađih pionira slavila je ekipa AK Dragutin Tomašević iz Petrovca na Mlavi ispred drugoplasirane ekipe AK Sprint Badovinci.
U konkurenciji mlađih pionirki koje su trčale 1000 metara trijumfovala je Tara Vučković iz AK Crvena Zvezda Beograd (3:22) ispred Aiša Tahirović iz Novog Pazara (3:24) i Jane Rajić iz AK Crvena Zvezda Beograd (3:29). U ekipnom plasmanu kod mlađih pionirki slavila je ekipa AK Crvena Zvezda Beograd ispred AK Novi Pazar i trećeplasirane ekipe AK Proleter Zrenjanin.
U sveukupnom ekipnom plasmanu slavila je ekipa AK Sprint Badovinci, ispred AK Borac Klisa.
Za tri prvoplasirana takmičara i takmičarke u seniorskoj konkurenciji i za najuspešnijeg u
sveukupnom plasmanu kros serije organizator Krosa RTS obezbedio je novčane nagrade
Prvenstvu Srbije prisustvovao je predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković, gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, gradska većnica Sombora zadužena za sport Antonija Kosanović, predsednik gradske Skupštine Sombora Zoran Rus i Edin Zuković selektor atletske reprezentacije, koji se svojim govorom, otvorio takmičenje.
Direktor takmičenja bio je Milan Kovačić iz ARK Somaraton Sombor, ulogu tehničkog delegata obavljao je Goran Milosavljević, suđenje su vršile sudije iz Sremske Mitrovice, dok je tehničku koordinaciju takmičenja vršio Goran Čegar koordinator SAS za atletska takmičenja izvan stadiona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S