Malina Li i Šljivan Iv maskote Svetskog atletskog prvenstva u dvorani Beograd22

Ispred Tržnog centra „Galerija“ na Beogradu na vodi, danas je održana promocija i predstavljanje maskota Svetskog atletskog prvenstva u dvorani Beograd22.

Ona dolazi iz porodica ruža, lepa je, sočna i lekovita. U Srbiji živi od 19.veka, prvo su je gajili kao ukrasnu biljku u bašti, a posle su otkrili da je ukusna i zdrava. Vetar ne voli, a najukusnija je kada se gaji na padinama punim sunca. Da bi bila lepa, ukusna i zdrava, 35.000 ljudi godišnje u Srbiji radi na tome. Zato je Srbija jedna u prvih pet zemalja na svetu po njenoj proizvodnji. Ona je Malina Li.

On dolazi sa Kaspijskog mora i njegov plod krasio je Semiramidine vrtove u Vavilonu. U Evropu ga je doneo Aleksandar Veliki, a danas živi svuda osim na Antarktiku. U Srbiji ga gaje od 13. veka. Stari srbi su verovali da će imati sreće ako sagrade kuću tamo gde on najbolje raste. U Srbiji ga ima na čak 43 miliona stabala. On je Šljivan Iv.

Dečiji osmesi i prelepo sunčano popodne učinili su ovaj dan bogatijim, možda čak i za nekoliko novih atletskih članova. Sve je bilo u sportskom duhu, Malina Li i Šljivan Iv odmah su se predstavili našim posetiocima, a da bi ih oni bolje upoznali svi su na poklon dobili STRIP koji na najbolji mogući način oslikava i opisuje naše maskote i sve atletske discipline.

Takođe, na bini se odigrala i pozorišna predstava koja je oduševila mnoge, a za kraj ove promocije predstavljena je i HIMNA naših maskota koju su svi prisutni zajedno pevali već nakon prvog slušanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar Takmičenja 2021

Preuzmite Ovde

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2021. Godini

Publikacija SAS 2020

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Preuzmite Ovde

Propozicije takmičenja 2021

Login sekcija

Regionalni Savezi

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner