NIKAD JAČI SASTAV SRPSKE REPREZENTACIJE

Ekipno prvenstvo Evrope, treće lige održaće se ovog vikenda 19. i 20. juna 2021. godine u Limasol-u, Kipar na stadionu “Tsirio” koji je multifunkcionalni sportski objekat.

Srpsku reprezentaciju predvode uspešni asovi I osvajači medalja sa velikih takmičenja,  Olivera Jevtić kao kapiten ženske ekipe i Asmir Kolašinac kao kapiten muške ekipe.

“Za mene je velika čast da sam kapiten reprezentacije Srbije i to sada kada je najteže, kada se borimo za viši rang gde nam je i mesto. Verujem u ovu ekipu, mlada je sa biserima srpske atletike ali predvode je iskusni i prekaljeni borci poput Asmira Kolašinca, Dragane Tomaševic, a tu sam i ja. Naš tim godinama zaslužuje najmanje drugu ligu, imamo toliko vrhunskih sportista osvajača evropskih i svetskih medalja i nije nam mesto ovde gde smo sada, zato sam sigurna da će ova generacija ispraviti nepravdu koja nas godinama prati. Na ovom takmičenju ima disciplina koje su veoma jake, kod mene u trci na 5000 m ima nekoliko takmičarki koje su ostvarile Olimpijsku normu i učestvovaće na Olimpijadi. Moj fokus na pripremama bili su maraton I polumaraton, ali daću sve od sebe da donesem što više bodova našoj reprezentaciji”, rekla je Olivera Jevtić.

Tokom dva dana trajanja prvenstva, učestvovaće 425 takmičar iz 18 zemalja koji će se boriti za ulazak u drugu ligu (prva tri tima). Ovo je ujedno jedino reprezentativno takmičenje u atletici gde se sabiraju rezultati svih atletičara u svim disciplinama u obe konkurencije.

Našu reprezentaciju činiće 23 atletičara i 24 atletičarke. Spisak reprezentacije možete preuzeti ovde.

“Očekivanja su mi zaista velika. Došli smo sa veoma jakim timom i sa veoma jasnim ciljem, a to je da budemo najbolji. Naš savez je uložio mnogo u nas atletičare, imali smo najbolje uslove, i mislim da smo svi u odličnoj formi i da bismo mogli da pariramo svim reprezentacijama čak i u prvoj ligi. Samim tim smatram da zaslužujemo da idemo u veći rang. Spletom nesrećnih okolnosti u prošlosti mi smo se našli u ovoj grupi i tu smo danas da te stvari ispravimo i obezbedimo našoj reprezentaciji prolazak u veći rang. U mojoj disciplini je izuzetno jaka konkurencija, čak 4 takmičara sa rezultatima preko 21m međutim to mene samo više motiviše da iz sebe izvučem maksimum i svom timu donesem maksimalni broj poena. U timu vlada sjajna atmosfera, spoj smo iskustva i mladih perspektivnih talenata, budućih zvezda i svi jedva čekamo da takmičenje počne” , rekao je kapiten Asmir Kolašinac.

Livestream takmičenje možete pratiti putem njihovog sajta na sledećem linku – https://limassol2021.cy/livestreaming/ .

Startne liste možete preuzeti ovde – https://directus.european-athletics.com/assets/32ad20c5-7f47-428b-ba8f-e3c8c8079900 .

Rezultate I live objave možete pratiti i na instagram profilu Srpskog atletskog saveza, direktno sa lica mesta – https://instagram.com/srpskiatletskisavez?utm_medium=copy_link .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Rezultati po starosnim kategorijama 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S