Prvenstvo Srbije u planinskom trčanju

U subotu 10.04.2021. godine, pod pokroviteljstvom Srpskog atletskog saveza (SAS), a u tehničkoj organizaciji Sportskog saveza Aranđelovca i lokalne samouprave Grada Aranđelovca, na obroncima prelepe Planine Bukulje održaće se 12. pojedinačno Prvenstvo Srbije u planinskom trčanju za sve starosne kategorije.

Na startu će se pojaviti rekordan od preko 100 takmičara i takmičarki iz 29 atletskih klubova članica Srpskog atletskog Saveza u kategoriji stariji pioniri/ke, mlađi junior/ke, stariji juniori/ke, seniori/ke, u okviru prvenstva na kraju takmičarskog programa nastupiće veterani i rekreativci. Među kojima se izdvajaju i veliki broj kvalitetnih takmičara i takmičarki: Olivera Jevtić, Milan Mitrović, Kristijan Stošić, Dukadinović Miroslav, Nevena Jovanović, Ognjen Nikolić, Maletić Iva, Milica Žunić i mnogi drugi.

Staza će biti kružna u dužini 1 km uzbrdo-nizbrdo, sa visinskom razlikom po krugu +50 m/ – 50 m, koja će biti miks makadam, zemlja,asfalt.
Tehnički delegat Srpskog atletskog Saveza na prvenstvu biće Goran Begović iz Kruševca, dok su za suđenje na Prvenstvu Srbije zadužene sudije Zbor atletskih sudija iz Sremske Mitrovice i Kruševca.

Izjava Zorana Radovanovića, predsednika Sportskog saveza Aranđelovca i direktora
takmičenja: „Nadamo se da će zajednička sinergija i rad predstavnika SAS-a i Sportskog saveza Aranđelovca biti plodotvoran i da će ovogodišnje izdanje biti na najvišem nivou realizovano. Iako je trenutna epidemiološka situacija i dalje nestabilna, daćemo svoj maksimum da manifestacija protekne u najboljem redu. Planina Bukulja koja se nalazi u neposrednoj blizini centra Aranđelovca izuzetno je atraktivna. Zahvalni smo Srpskom atletskom Savezu na čelu sa direktorom Slobodanom Brankovićem i predsednikom Veselinom Jevrosimovićem na ukazanom poverenju i drago nam je da se po prvi put kod nas organizuje zvanično Državno prvenstvo u organizaciji SAS-a. Želja nam je da u periodu koji predstoji u Aranđelovcu formiramo atletski klub i da Grad Aranđelovac bude domaćin Prvenstva Balkana u planinskom trčanju. Takođe na mestu gde će biti održano Prvenstvo Srbije planiramo da odradimo stazu zdravlja koja će biti dostupna svim gostima koji dođu u Aranđelovac i na Bukulju. Takmičare očekuje dobra staza, koja će zasigurno
omogućiti da se ostvare dobri rezultati. Veliku zahvalnost iskazujemo Goranu Čegaru, koordinatoru Srpskog atletskog saveza za atletska takmičenja izvan stadiona, koji nam je dao maksimalnu podršku tokom pripreme za realizaciju takmičenja. Svim takmičarima želimo da postignu svoje najbolje rezultate i da sa Bukulje i Aranđelovca ponesu samo pozitivne utiske”.

Bilten takmičenja možete preuzeti ovde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Rezultati po starosnim kategorijama 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S