Anić i Sinančević šesti u Evropi

Srpski atletičari, Lazar Anić i Armin Sinančević večeras su takmičili u finalu Evropskog prvenstva u dvorani koje se održava u Poljskoj.

Armin Sinančević zauzeo je šesto mesto u bacanju kugle rezultatom 20.74 metara, ostala bacanja su bili prestupi. Prvak Evrope postao je Stanek Tomaš iz Češke Republike sa 21.62 m, vicešampion je  poljski atletičar Michal Haratyk sa 21.47 m, a trećeplasirani je Filip Mihaljević iz Hrvatske sa 21.31 m.

“Posle kvalifikacija probao sam da se što bolje pripremim za finale. U finalu nisam mogao tehnički da izvedem bacanje onako kako znam, ovo je moje prvo Evropsko prvenstvo. Posle trece serije sam mislio da cu se popraviti i baciti dalje ali nisam uspeo u tome. Jedno veliko iskustvo za mene, i 6 mesto kao prvo Evropsko seniorsko prvenstvo, sledi mali odmor i pripreme za Olimpijske igre”, rekao je Armin.

Lazar Anić  postao je šesti daljaš starog kontinenta u dvorani. On je najdalji skok zabeležio u prvoj seriji od 7.81 m. Pored tog skoka imao je još tri ispravna: 7.54 m, 7.62 m, 6.28 m i dva prestupa. Za zlatnu medalju bio je potreban skok od 8.35 m koji je ostvario Grčki takmičar Miltiadis Tentoglou. Drugoplasirani je bio Šveđanin Thobias Montler sa 8.31 m, a bronzanu medalju osvojio je Kristian Pulli iz Finske rezultatom 8.24 m.

“Probao sam da u prve dve serije napravim najbolje skokove. Uspeo sam posle kvalifikacija da se oporavim koliko toliko i znao sam da mogu da imam dobar skok u te dve prve serije, što je bilo dovoljno za šesto mesto. Idemo dalje u pripreme za Tokio”, rekao je Anić.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar Takmičenja 2021

Preuzmite Ovde

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2021. Godini

Publikacija SAS 2020

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Preuzmite Ovde

Propozicije takmičenja 2021

Login sekcija

Regionalni Savezi

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner