Sinančević u finalu EP u dvorani

Armin Sinančević uspeo je da se kvalifikuje u finale Evropskog prvenstva u dvorani u Poljskom gradu, Torunj. On je kuglu najdalje bacio 20.29 metara, i zauzeo sedmo mesto od ukupno 13 takmičara. Zvanične rezultate možete pogledati ovde.

“Najvažnije mi je da sam prošao kvalifikacije i ušao u finale u veoma jakoj konkurenciji, što se i pokazalo u kvalifikacijama. Sada mi je cilj da se oporavim i odmorim za vecerašnje finale”, izjavio je Sinančević.

Boško Kijanović trčao je u četvrtoj kvalifikacionoj grupi na 400 m na Evropskom dvoranskom prvenstvu i svoj nastup zavrsio na 4. mestu u grupi rezultatom 47,89 s. U ukupnom plasmanu on je zauzeo 37. mesto.

“Nisam zadovoljan. Bilo je previše guranja na ulasku u 200 m, što me je poremetilo, u drugom krugu je bilo kasno da vratim izgubljeno vreme. Sve u svemu lepo iskustvo za mene i ono što me očekuje u narednom periodu”, rekao je Boško.

Maja Ćirić završila je svoje takmičenje na Prvenstvu Evrope u dvorani, šestim mestom u kvalifikacijama sa 53,38 s na 400 m.

“Zadovoljna sam rezultatom, jer sam trčala u drugoj stazi, i istrčala najbolji rezultat sezone što je bio prvi cilj i ovo je moj najbolji rezultat na velikim takmičenjima u dvorani. Sada se fokusiram na ispunjavanje norme za OI u Tokiju”, dodala je Maja.

Našu zemlju večeras očekuju dva finala: Lazar Anić boriće se za medalju u skoku udalj od 20.20 h, a Armin Sinančević će bacati kuglu od 20.35 h.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar Takmičenja 2021

Preuzmite Ovde

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2021. Godini

Publikacija SAS 2020

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Preuzmite Ovde

Propozicije takmičenja 2021

Login sekcija

Regionalni Savezi

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner