Orni za lične rekorde

Još jedan dan ostao je do 36. Evropskog dvoranskog prvenstva u Poljskoj. Uprkos virusu 733 takmičara iz 47 zemalja takmičiće od 4. do 7. marta u Areni Torunj.

Naša reprezentacija  broji osam članova: Armin Sinančević u bacanju kugle, sprinteri Aleksa Kijanović, Milana Tirnanić, Anja Lukić i Luka Trgovčević, Boško Kijanović i Maja Ćirić na 400 m, Lazar Anić u skoku udalj.

Prvobitni spisak bio je duži, čak 12 atletičara uspelo je da ostvari normu za pomenuto takmičenje, ali nažalost zbog povreda, sa zaletišta skoka udalj morali su da se povuku Ivana Španović i Strahinja Jovančević. Dok je srpski bacač kugle Asmir Kolašinac pozitivan na Korona virus, uprkos tome što se dobro oseća i nema nikakve simptome.

“Dan uoči putovanja dobio sam rezultat da sam pozitivan na PCR test, iako nemam nikakve simptome. Mnogo žalim za tim što neću takmičiti na Evropskom prvenstvu jer sam baš spreman.  Nadam se da ću što pre biti negativan I da ću nastaviti sa treninzima I takmičenjima”, rekao je Kolašinac.

Anji Lukić će ovo biti prvo veliko takmičenje u seniorskoj konkurenciji, a kvalifikacije na 60 m prepone su u subotu 6. marta u 12.10 h.

“Ovo mi je prvo veliko takmičenje u seniorskoj konkurenciji i veoma sam motivisana. Spremna sam, očekujem novi lični rekord i što bolji plasman”, rekla je Anja.

U muškoj konkurenciji u istoj disciplini našu zemlju predstavljaće Luka Trgovčević koji će trčati u subotu od 10.18 h (još uvek nisu poznate startne liste).

“Dobro se osećam posle Serbian Open-a. Očekujem u Torunju kvalifikaciju za polufinale. Staza je brza i konkurencija je jaka, sa takvim uslovima mislim da ću moći da trčim lični rekord”, izjavio je Luka Trgovčević.

Maja Ćirić  će trčati u kvalifikacijama na 400 m u petak od 11.22 h, a njena očekivanja su da trči season best (najbolji sezonski rezultat).

Boško Kijanović će trčati istog dana pre Maje Ćirić od 10.13 h.

“U Torunj idem sa ciljem da istrčim ispod 47 sekundi sto mi je i glavni cilj za ovu zimsku sezonu, sa takvim rezultatom je polufinale gotovo zagarantovano. Gledajući rezultate iz prošlih godina to bi bio savršen završetak zimske sezone. Sve iznad toga je šlag na tortu”, rekao je Kijanović.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar Takmičenja 2021

Preuzmite Ovde

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2021. Godini

Publikacija SAS 2020

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Preuzmite Ovde

Propozicije takmičenja 2021

Login sekcija

Regionalni Savezi

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner