Kvalifikacije kao finale

Evropsko prvenstvo u dvorani održaće se od 4. do 7. marta 2021. godine u Poljskom gradu Torunju. Našu reprezentaciju čini devet članova, a među njima se nalazi dvoje najbržih srpskih sprintera: Milana Tirnanić i Aleksa Kijanović.

Milana Tirnanić je ove sezone na 60 m zabeležila najbolji rezultat od 7.34 sekunde, što je za samo tri stota dela sekunde od nacionalnog rekorda koji je u vlasništvu Ivane Španović.

Kvalifikacije u ovoj disciplini na programu su u nedelju, 7. marta od 10.20 časova.

“Spremna sam, što pokazuje i konzistentnost rezultata na 7.40 s. U najmanju ruku očekujem da budem na istom nivou. Uz iskustvo koje imam i uz malo sportske sreće, nadam se polufinalu”, izjavila je Milana Tirnanić.

Državni rekorder na 60 m u dvorani, Aleksa Kijanović ove sezone je u fantastičnoj formi. On će prvu priliku da se dokaže imati u subotu, 6. marta od 10.20 h (još uvek nisu poznate startne liste).

„Očekujem dosta od svog nastupa u Torunju, nakon što sam se vratio sa Mitinga u Francuskoj imao sam manjih problema sa zadnjom lozom, više neka vrsta bola posle upale koji me je pratio i na Balkanijadi i na Serbian Openu, ali do Evropskog se nadam da će to sve biti rešeno i da ću tamo moći da dam sve od sebe i pokušam da napadnem lični rekord. Što se plasmana tiče očekujem plasman u polufinale i borbu za plasman u finale, kako će biti videćemo. Veliki broj takmičara je prijavljen, preko 70, ali znam da ako budem na svom najboljem nivou mogu očekivati jako dobar rezultat”, rekao je Kijanović.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar Takmičenja 2021

Preuzmite Ovde

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2021. Godini

Publikacija SAS 2020

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Preuzmite Ovde

Propozicije takmičenja 2021

Login sekcija

Regionalni Savezi

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner