Glavni grad Srbije epicentar sveta atletike

Pored impresivnog takmičenja koje nas očekuje u skoku motkom na  VI Serbian Open Indoor Meeting-u u još nekoliko disciplina vodiće se neizvesne borbe.

Svetske zvezde koji će biti naši gosti 24. februara u Atletskoj dvorani na Banjici takmičiće u sedam disciplina u muškoj konkurenciji i pet u ženskoj.

Naša najbrža sprinterka Milana Tirnanić imaće ozbiljnu konkurenciju u trci na 60 m, njoj će se na startu pridružiti takmičarke iz Irana, Švajcarske, Slovenije, Izraela, Bosne i Hercegovine, Francuske i Bugarske.

Jedna od jačih disciplina biće skok udalj u kojoj će takmičiti evropska šampionka u dvorani, nacionalna rekorderka Ivana Španović. U borbi za najdalji skok boriće se sa ukrajinskom atletičarkom Marinom Bekh Romanchuk, vicešampionkom Evrope iz 2018. godine sa najboljim rezultatom od 6.96 metara. Ostale takmičarke: Milica Gardašević, Sara Lukić, Jasmin Sawyers, Diana Lesti, Petra Farkas, Evelisa Viega.

“Po uigranoj šemi koja se pokazala kao dobro osmišljena, i ove godine poslednji ispit pred veliko dvoransko takmicenje ću imati u Beogradu na Serbian Open-u. Za dva dana me očekuje prvenstvo Balkana u Istanbulu, gde ću takmičiti  nakon 4 godine, a 3 dana nakon toga SOIM. To će biti 2 takmičenja iz punog zaleta i očekujem da na oba takmičenja budem na nivou od preko 6.80 m”, izjavila je Ivana Španović.

Miting će se održati bez prisustva publike zbog epidemiološke situacije, a biće obezbeđen uživo prenos na RTS-u i live stream preko Telegraf.rs.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar Takmičenja 2021

Preuzmite Ovde

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2021. Godini

Publikacija SAS 2020

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Preuzmite Ovde

Propozicije takmičenja 2021

Login sekcija

Regionalni Savezi

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner