POJEDINAČNO I EKIPNO PRVENSTVO SRBIJE U KROSU, ZAJEČAR

U subotu 31.10.2020. godine sa početkom u 09,30 časova, pod pokroviteljstvom Srpskog atletskog saveza (SAS), u tehničkoj organizaciji Gradskog sportskog saveza Zaječara i lokalne samouprave Grada zaječara, na prostoru Sportskog centra „Kraljevica“, održaće se Pojedinačno i ekipno prvenstvo Srbije u krosu. Istovremeno će se u okviru manifestacije održati i finale ovogodišnjeg izdanja Kup gradova-Trofej RTS.

Na startu će se pojaviti blizu 200 takmičara i takmičarki iz 37 atletskih klubova u kategoriji
mlađi piniori/ke, stariji pioniri/ke, mlađi juniori/ke, stariji juniori/ke, mlađi seniori/ke,
seniori/ke. Takmičenje će otvoriti trka mlađih pionirki na 1000 metara koja će startovati u 09,45 časova, poslednja trka koja je ujedno i namasovnija biće trka seniora na 10000 metara koja će startovati u 15,10 časova. Završetak takmičenja i proglašenje sveukupnih ekipnih pobednika planirano je za 16,00 časova.

Staza je od strane nadležnih javnih komunalnih preduzeća iz Zaječara, uz podršku i angažovanje generalnog sekretara gradskog Sportskog saveza Zaječara Igora Božinovića, specijalno pripremljena za realizaciju prvenstva Srbije u krosu. Kružnog je oblika u dužini od 1250 metara, u potpunosti travnata i ravna, idealna za kros trke.

Očekuju se jako kvalitetne trke u svim starosnim kategorijama. Na startu će se pojaviti mnoga kvalitetna imena srpske atletike: Olivera Jevtić, Elzan Bibić, Malešević Miloš, Mitrović Milan, Dukadinović Miroslav, Raičević Nikola, Nikolić Ognjen, Milanović Aleksa i Srećo, Mauna Mirko, Saima Murić i dr.
Tehnički delegat Srpskog atletskog Saveza na prvenstvu biće Goran Čegar iz Apatina, Sudijski delegat je Goran Begović iz Kruševca, dok su za suđenje na Prvenstvu Srbije zadužene licencirane sudije iz Kruševca predvođenih Ljubom Milenkovićem i sudije iz Kragujevca na čelu sa Miodragom Tanasijevićem. Lice za bezbednost ispred SAS biće dr Dragan Todorov.

Prvenstvu Srbije prisustvovaće Gradonačelnik Grada Zaječara Boško Ničić sa saradnicima,
direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković i selektor atletske reprezentacije Edin Zuković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S