POJEDINAČNO PRVENSTVO SRBIJE U PLANINSKOM TRČANjU, VRŠAC – VRŠAČKI BREG

U subotu 10.10.2020. godine, pod pokroviteljstvom Srpskog atletskog saveza (SAS), u tehničkoj organizaciji Vršačkog atletskog kluba 1926 (VAK 1926) i lokalne samouprave Grada Vršca, na obroncima najviše Vojvođanske planine, pod simbolom Grada Vršačke kule, stazom kroz prelepu prirodu Vršačkog brega održaće se 11. Pojedinačno prvenstvo Srbije u planinskom trčanju za sve starosne kategorije.

Na startu će se pojaviti blizu 100 takmičara i takmičarki iz 25 atletskih klubova u kategoriji stariji pioniri/ke, mlađi junior/ke, stariji juniori/ke, seniori/ke, atletske škole i veterani.

Takmičenje će otvoriti trka atletskih škola koja će startovati u 09,30 časova, nakon čega sledi ceremonija otvaranja, posle čega će uslediti oficijelni deo prvenstva u 10,00 časova. Završetak Prvenstva Srbije planiran je za 14,30 časova.

Staza specijalno pripremljena za realizaciju prvenstva, će biti kružna u dužini 2 km uzbrdo-nizbrdo, sa visinskom razlikom po krugu +83 m/ – 83 m, koja će biti miks makadam, zemlja,asfalt.

Tehnički delegat Srpskog atletskog Saveza na prvenstvu biće Goran Čegar iz Apatina, Sudijski delegat je Zoran Maksimović  iz Sremske Mitrovice, dok je za suđenje na Prvenstvu Srbije zadužen Zbor atletskih sudija iz Sremske Mitrovice.

Izjava Nenad Habibović, predsednik AK VAK 1926 i direktor takmičenja: „Nadamo se da će trud koji su uložili predstavnici SAS-a i VAK-a 1926 biti opravdan i da će ovogodišnje izdanje biti na najvišem nivou realizovano. Iako je trenutna zdravstvena situacija bila veliki problem, te je odložila prvi termin održavanja Prvenstva, uz veliku želju i napor ipak smo uspeli da organizujemo ovu manifestaciju. Vršačke planine su već duže vreme atraktivne za takmičenja Treking lige, planinarenje, monti bajk trke i trke uz stepenice na koju smo najponosniji, ipak po prvi put se organizuje zvanično Državno prvenstvo u organizaciji SAS-a, i ovim putem želim da se zahvalim savezu. Takmičare očekuje zahtevna staza, sa oštrim usponima u prvoj četvrtini staze, što daje posebnu draž i potencijalna iznenađenja. Najveće zasluge što smo danas na ovom mestu idu gospodinu Čegar Goranu, koordinatoru Srpskog atletskog saveza za atletska takmičenja izvan stadiona,  koji je prepoznao lepotu Vršačkog brega i potencijal koji poseduje.

Svim takmičarima  želimo da postignu svoje najbolje rezultate i da iz Vršca ponesu samo pozitivne utiske, srećno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S