ODRŽANO PRVENSTVO SRBIJE U ULTRAMARATONU NA 50 km, 100 km i 24 sata – Odličan atletski događaj pored Palićkog jezera

Na Palićkom jezeru tokom proteklog vikenda 5. i 6 septembra 2020. godine, održano je Prvenstvo Srbije u ultramaratonu za seniore i seniorke na 50 kilometara, 100 kilometara i na 24 sata u kojem su svoje učešće uzeli takmičari i takmičarke iz 15 atletskih klubova.

Prvenstvo Srbije koje je održano u okviru 14.-og ultramaratona Palić 24 sata, privuklo je veliku pažnju javnosti koja je pozitivno okaraktisala ovaj sportski događaj koji je realizovan je prema propozicijama i u skladu sa merama koje je utvrdio republički Krizni štab i koje sprovodi Srpski atletski savez u potpunosti.

Prvenstvo Srbije u ultramaratonu koje je održano na kvalitetnom nivou i bez najmanjeg problema tokom realizacije je otpočeto intoniranjem himne Republike Srbije, takmičenje je svojim govorom otvorio predsednik Skupštine Grada Subotice Balint Pastor u prisustvu članice gradskog veća zaduženog za sport Nataše Aleksić i drugih saradnika.

Start trke na 24 sata upriličen je tačno u podne 05.09., a cilj je dat 24 sata kasnije, trkači na 100 kilometara startovali su tačno u ponoć, dok je Prvenstvo Srbije na 50 kilometara otpočelo u nedelju u 06,00 časova.

Na Prvenstvu Srbije u trci na 24 sata u muškoj konkurenciji slavio je Mihal Šulja član AK Dinamo Pančevo (208 km i 430 metara), ispred člana AK Radnički Niš Saše Gacika (201 kilometara) i Veljka Popovića iz Hajduk maraton tima iz Kule (187 km i 220 metara), u ženskoj konkurenciji pobedila je Valentina Nejković iz AK Radnički Niš (159 kilometara i 600 metara), ispred Vitaminke Zrnić iz Maraton tima Požarevac i Marije Nešić iz Paligo palusa Palić.

U trci na 100 kilometara koje se bodovalo za Prvenstvo Srbije, sjajnu trku istrčao je Jovica Spajići iz Paligo palus Palić koji rezultatom 7 sati 32 minuta i 17 sekundi ubedljivo trijumfovao (trenutno 9. vreme u svetu u ovoj disciplini), ispred dva predstavnika AK Panonija Pančevo, vicešampiona Ivana Miškeljina i bronzanog Željka Zeljkovića.
Na Prvenstvu Srbije na 50 kilometara u muškoj konkurenciji slavio je Miloš Dajević iz AK Hajduka maraton tima Kula (3 sata 25 minuta 23 sekunde) ispred Denisa Firulovića iz ARK Maratonac Kruševac i člana AK Dudaš atletiks Marka Jocića. U ženskoj konkurenciji slavila je Sanja Gortva iz AK Bečej (4 sata 24 minuta i 53 sekunde) ispred Aleksandre Todorović iz AK Apatin i Bojane Marić iz ARK Somaraton Sombor.

Tehnički delegat Srpskog atletskog saveza na Prvenstvu Srbije bio je Goran Čegar, sudijski delegat bio je Zoran Maksimović. Suđenje na takmičenju sprovele su licencirane sudije iz Zbora atletskih sudija iz Sremske Mitrovice i sudije iz Udruženja atletskih sudija Subotice.
Tehnički organizator Prvenstva Srbije bio je UK Paligo palus Palić na čelu sa Elvirom Janoši.

G.Čegar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S