Dominacija Adriane Vilagoš i naših visašica

U Sremskoj Mitrovici održana su Ekipna prvenstva za mladje pionire/ke I starije juniore/ke.  Kod pionirki najbolji su bili atletičari Crvene Zvezde, drugi atletičari AK Vojvodine, a treći atletičari Partizana 1945. Kod pionira su dominirali atletičari Vojvodine, drugi Mladosti iz Zemuna a treći atletičari AS 023 iz Zrenjanina.

Kod starijih juniora i juniorki pobedili su takmičari AK Crvene Zvezde u obe konkurencije, pratili su ih atletičari/ke Vojvodine koji su bili drugi, a treći atletičari/ke BAK-a.

U subotu je održan memorijal Aca Marinković u konkurenciji mlađih juniora. Najbolji rezultat je ostvarila Adriana Vilagoš sa drugim rezultatom na svetu 68.62m, što je i njen drugi najbolji rezultat u karijeri sa kopljem od 500grama. Najbolji muški učesnik Trofeja BG bio je Filip Stojanovski, AK BAK, na 110m prepone koji je istrčao osmi rezultat u Evropi za mladje juniore. Odličan je bio i Nikola Kostić na 400m prepone sa rezultatom 54.20.

Sjajne rezultate ostvarile su i naše dve najbolje visašice koje međusobnim rivalitetom iz sedmice u sedmicu pomeraju svoje granice državnih  i ličnih rekorda. Ovaj put je pobedila Zorana Rokavec sa 180 cm, dok je Angelina Topić skočila 176 uz izuzetno dobre pokušaje na 180 cm i pitanje  je vremena kada će ova pionirka skočiti preko ove visine.

Na Prvenstvu Srbije na 10 000m na stazi kod devojaka je pobedila Nevena Jovanović iz Crvene Zvezde, a kod muskaraca je pobedio evropski srebrni junior iz Borosa prosle godine, Miloš Maleševic.

Zvanično osiguranje Srpskog atletskog saveza je Sava osiguranje.

Naredno takmičenje nas očekuje 11-12. jula u Kruševcu, Prvenstvo Srbije za mladje juniore/ke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar Takmičenja 2020

Preuzmite Ovde

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2020. Godini

Publikacija ASS 2019

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Preuzmite Ovde

Propozicije takmičenja 2020

Login sekcija

Regionalni Savezi

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner