Španovićeva poručuje: Želim da budem jedan od junaka

Nekoliko dana nakon vesti o odlaganju Olimpijskih Igara, najbolja srpska atletičarka Ivana Španović objavila je na svom instagram nalogu kako je ona podnela ovu vest i kako provodi vreme za vreme pandemije.

Španovićeva je kao i uvek pokazala pozitivan stav i još jednom poslala poruku da ostanemo kod kuće, čuvamo svoje zdravlje i ne izlažemo sebe i druge riziku.

„Pripremala sam se za svoje četvrte Olimpijske igre ali zbog globalne pandemije, moj olimpijski san je stavljen na čekanje. Dobro u ovoj situaciji je to što se taj san samo odgodio, a ne otkazao i što je duh olimpizma potvrđen stavljanjem zdravlja svih i jednakosti na prvo mesto.

To nije bila laka odluka, ali svakako ispravna.

Kao sportista i ljudsko biće navikla sam na različite izazove i prepreke u mojoj karijeri i životu, tako da ovo doživljavam kao samo još jedan, i svi moramo pronaći način da vidimo nešto pozitivno u ovim teškim vremenima.

Kao i mnogi, prisiljena sam da ostanem kod kuće u samoizolaciji. Ovo je prava prilika da budem jedan od junaka, da ostanem kod kuće i ne izlažem ni svoje, niti bilo čije zdravlje riziku.

Pokušavam da iskoristim vreme kod kuće da naučim nešto novo, da radim stvari za koje nisam imala vremena, da budem aktivnija na društvenim mrežama i pokušam da motivišem i ohrabrim i sebe i druge, jer smo zajedno u ovome.

Odlaganje Olimpijskih igara do sledeće godine i nemogućnost normalnog treniranja stvorilo je priliku da se pobrinem za svoje mentalno zdravlje, a da ne izgubim motivaciju i velike snove.

Svima želim dobro zdravlje, molim vas ostanite kod kuće koliko god je potrebno kako bismo nastavili da živimo svoje snove nakon završetka karantina.”

Photo credit: Olimpijski komitet Srbije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar Takmičenja 2020

Preuzmite Ovde

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2020. Godini

Publikacija ASS 2019

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Preuzmite Ovde

Propozicije takmičenja 2020

Login sekcija

Regionalni Savezi

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner