Sve je spremno za atletski spektakl na Banjici: Karte još uvek u prodaji

Uoči 5.Serbian Open Indoor Meetinga koji će se održati u četvrtak 27.februara, danas je u prostorijama Skupštine grada Beograda, održana Konferencija za medije.

Konferenciji su prisustvovali:

-Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda

-Veselin Jevrosimović, predsednik Atletskog saveza Srbije

-Dragana Pešić Belojević, gradska sekretarka za sport I omladinu grada Beograda

-Slobodan Popović, direktor mitinga

-Strahinja Jovančević, atletičar

-Đanmarko Tamberi, atletičar

Na takmičenju se očekuje učešće preko 100 domaćih i inostranih takmičara iz:  Slovenije, Hrvatske, BiH, Turske, Italije, Švedske Francuske, Ukrajine, Grčke, Norveške, Crne Gore, Bugarske… Nadmetaće se u ukupno 11 disciplina.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da je ponosan na rad Atletskog saveza Srbije i da će grad Beograd nastaviti da podržava atletiku.

“Ovo je peti po redu Serbian Open Indoor Miting, a mesto gde se održava dobro pokazuje gde je danas srpska atletika i gde je nekada ona bila, kao i koliko je važno ulagati u infrastrukturu i obezbediti svim olimpijskim sportovima ovakve centre, jer onda dolaze i medalje. Drago mi je da je naša Atletska dvorana ovako atraktivna i da u nju dolaze i strani atletičari. Atletika je naš ponos, naš veliki uspeh je da smo dobili Svetsko prvenstvo u dvorani, Grad Beograd je garantovao za to prvenstvo.

Vesić je istakao da je prezadovoljan radom Atletskog saveza i da će Grad Beograd nastaviti da pomaže srpskoj atletici.

“Ja sam srećan zbog saradnje sa ASS koja je jako dobra. Gospodin Jevrosimović, Branković i njihovi saradnici su primer kako kada na pravo mesto dođu pravi ljudi, sport ide uzlaznom putanjom”, rekao je Vesić.

Predsednik ASS Veselin Jevrosimović se zahvalio svima koji su došli na konferenciju i sponzorima i najavio izuzetno takmičenje.

“Serbia Open je već postao tradicionalan, zahvalio bih se svim sponzorima koji su podržali ovu manifestaciju: Sava Osiguranju, Red Bulu, Volkswagenu, Bel Medicu, a naručito gradu Beogradu koji je najviše pomogao, kao i Ministarstvu omladine i sporta”,poručio je Jevrosimović.

Srpski atletičar, Strahinja Jovančević poručio je da je srećan zbog nastupa u Beogradu i najavljuje pobedu u svojoj kući.

“Puno je bitno da ovaj miting postoji 5 godina, da ima tradiciju i da mi imamo priliku da takmičimo u jakoj konkurenciji iz inostranstva. Nadam se novom državnom rekordu I pobedi”, rekao je Jovančević.

Đanmarko Tamberi, italijanski skakač uvis, poručio je da je oduševljen prijemom u Beogradu i nada se dobrom nastupu.

“ Zdravo svima, hvala što ste me pozvali, zadovoljstvo je biti ovde. Pre 3 godine, kada je ovde održano Evropsko dvoransko prvenstvo, nisam bio tu zbog povrede i bio sam tužan što nisam mogao da dođem da se takmičim. Ovo je prvi put da se takmičim u Srbiji, čast mi je da budem ovde, jer i Novak Đoković je jedan od mojih najvećih idola ikada. U zemlji smo koja je zaista sjajna. Očekujem dobro takmičenje, rekli su mi da je atmosfera odlična i radujem se sutrašnjem takmičenju”.

Ostalo je još malo ulaznica za jubilarno peto izdanje mitinga, a karte možete kupiti na biletarnici Atletske dvorane od 07h do 21h. Satnicu takmičenja možete preuzeti ovde. Startnu listu takmičenja možete preuzeti ovde.

Ostatak fotografija ovde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar Takmičenja 2020

Preuzmite Ovde

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2020. Godini

Publikacija ASS 2019

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Preuzmite Ovde

Propozicije takmičenja 2020

Login sekcija

Regionalni Savezi

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner