Goran Vesić ugostio Bubku I Emijana

Ove srede, 26.novembra Vrnjačka Banja biće centar najboljih atletičara Balkana. U hotelu “Tonanti” održaće se deveta po redu, Balkan Gala.

Tim povodom, danas je stigao prvi potpredsednik Svetske atletske federacije, Sergej Bubka I evropski rekorder u skoku u dalj, Robert Emijan. Njih je u svom kabinetu, zajedno sa  direktorom Atletskog saveza Srbije, Slobodanom Brankovićem ugostio zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić.

“Pričali smo na temu organizacije Svetskog prvenstva u dvorani 2022.godine I o tome koliko je ovo takmičenje velika stvar za Srbiju I razvoj atletike. Bio sam prisutan na Evropskom dvoranskom prvenstvu 2017.godine kada je organizacija bila na najvišem nivou I čvrsto verujem da će tako biti I ovog puta na SP”, rekao je Bubka.

Vesić je istakao da je ovaj susret bio prilika da se zahvali na odluci o domaćinu SP 2022.

“Za nas je to velika čast. Još jednom sam dao garancije da Beograd čvrsto stoji iza organizacije i da će zajedno sa Vladom Srbije dati sve da ovaj Svetski šampionat bude jedan od najboljih do sada organizovanih. Za nas je to važno, ne samo sa aspekta sporta, već i sa aspekta promocije grada i turizma. Zbog toga sam zahvalan ljudima iz Atletskog saveza Srbije što su se izborili da dobijemo ovo SP. Učinićemo sve da organizacija bude odlična – rekao je Vesić i dodao da ova odluka ne znači da oni imaju poverenja u nas samo kao sportsku naciju, jer niko ne daje tako velika takmičenja zemljama za koje nisu ubeđeni da su finansijski i politički stabilne”.

Nakon prijema u Starom dvoru, delegacija se uputila u Ćupriju gde su obišli radove na Atletskom stadionu.

“Drago mi je što se I u manjim gradovima brine o atletici. Verujem da će ovaj atletski centar izgledati prelepo”, rekao je legendarni atletičar, dugogodišnji svetski rekorder u skoku s motkom, Sergej Bubka.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar Takmičenja 2020

Preuzmite Ovde

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2020. Godini

Publikacija ASS 2019

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Preuzmite Ovde

Propozicije takmičenja 2020

Login sekcija

Regionalni Savezi

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner