TRADICIONALNI KAMP ASS U KRAGUJEVCU

Tradicija je nastavljena i ove godine, kamp Atletskog saveza Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, počeo je sa radom u standardnoj bazi, kragujevačkom hotelu „Šumarice“. Na okupu su najperspektivniji takmičari u obe konkurencije, rođeni u periodu između 2003. i 2005. godine.

– Smatram da na okupu imamo jednu generaciju koja obećava u priličnoj meri, kojoj smo i na jedan ovakav način, okupljanjem u okviru kampa, ukazali poverenje. ASS nikada nije bežao od toga da neguje mlade i darovite snage, s tim što ćemo ovoga puta u celokupan proces u nešto većoj meri pokušati da uključimo i lokalne samouprave. Mnogo godina unazad kamp se održava u Kragujevcu, odlično smo prihvaćeni u hotelu „Šumarice“, zaista imamo odlične i sve potrebne uslove da odradimo planirane aktivnosti, koje su u određenom delu i edukativne prirode. Ono što je takođe značajno, kao svojevsrna povratna relacija, jeste da su sva dešavanja u kampu odlično prihvaćena i od strane samih učesnika, istakao je Edin Zuković, selektor atletske reprezentacije Srbije, koji u Kragujevcu nadgleda sve aktivnosti u kampu.

Tokom dana održavaju se dva treninga, u izuzetnoj, zelenoj, oazi Šumarica, odnosno, na stadionu „Čika Dača“. Rukovodilac kampa je Ivan Pavlović, na čelu stručnog rada je naš proslavljeni atletičar Dragutim Topić, a svaka od grupa disciplina ima trenere koji su zaduženi za sprovođenje plana, koji je napravljen uoči početka kampa. Taj stručni štab čine Slavica Momirović, Danijela Čurović, Vladimir Savanović, Milisav Stanojčić, Mirko Zeljković, Slobodan Spasić, Duško Miličić, Dragan Zdravković, Petar Tankosić i Dejan Dobrosavljević.

– Aktivnosti su tako koncepirane da budu zanimljive i prihvaće od strane svih atletičara. Ima vremena za mnogo toga, ne samo kada je trenažni proces u pitanju, već i za edukaciju, ali i druženja učesnika. Planirali smo i relaksacione treninge na bazenu, a takođe i kolektivni odlazak na seniorsko državno prvenstvo, kako bi mlade snage na licu mesta mogle da vide šta sve i na koji način rade na jednom takmičenju njihove starije kolege, napomenuo je Zuković.

Foto: Andreja Kostadinovic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S